Your browser does not support JavaScript! Please enable it to let the website work as it should...

FSC ®

Wij kunnen u FSC® (Forest Stewardship Council®) hout en platen aanbieden.

FSC® is een onafhankelijke non-profit organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer promoot.

FSC® werd gesticht door een grote, uiteenlopende groep van vertegenwoordigers uit zowel de economische, industriële, sociale als milieusector; boseigenaars, bosbebouwers, houtimporteurs, handelaars, producenten, organisaties die de belangen van de inheemse volkeren beharigen, "community forestry groups", milieuorganisaties, certificeerders van bosproducten ...

FSC

Als koepelorganisatie heeft de FSC® 10 basisprincipes opgemaakt waar duurzaam bosbeheer moet aan voldoen. Per land of streek worden FSC®-werkgroepen opgericht (met uiteraard een evenredige verdeling van economische, sociale en ecologische vertegenwoordigers), die deze basisprincipes in zeer concrete criteria omzetten, aangepast aan de lokale bostypes met een professionele benadering van de economische, sociale en ecologische factoren.

Hout en vezelproducten, afkomstig uit gecertificeerde bossen, kunnen dan het FSC®-Trademark dragen. Hierdoor kan iedereen deze producten herkennen als afkomstig uit gegarandeerd duurzaam beheerde bossen.

Om de geloofwaardigheid te garanderen, is er een systeem van "Chain of Custody (CoC)". Elk bedrijf dat deelneemt aan het productieproces, moet een door FSC® erkende certificering ondergaan hebben. Op die manier is het mogelijk om elk houtproduct terug aan het bos te traceren.

FSC® is beschikbaar voor diverse toepassingen. Aarzel niet ons te contacteren om meer te weten over de mogelijkheden.

Vraag naar onze FSC® gecertificeerde producten.

SCS-COC-005219-RQ

Chain of Custody (CoC)